Zwemloop Geestmerambacht 12 september 2024

De weersvoorspellingen zagen er niet best uit, maar het viel erg mee; droog, weinig wind maar wel fris. Een selecte groep sprong na een korte aanloop in het nog redelijk warme water voor de eerste ca. 600m zwemmen. Michael Krijnen nam de leiding met kort daarachter Amy van der Fluit en zij kwamen dus als eerste dame/heer het water uit. Tijdens de eerste loop van ca. 2,5 km kwamen Michael Emmerik en Yoni Pronk als goede lopers opzetten en werd het na nog een keer 50m zwemmen en 3,5 km lopen nog even spannend. Michael K. gaf de leiding echter niet uit handen en kwam met ruime voorsprong na nogmaals 300m zwemmen als eerste aan in 45.45. Michael E. eindigde als tweede en eerste Zwefiloër in 49.13. Bart Winter was tweede Zwefilolid met 53.19 en Bart Kuilboer als derde in 54.32.

Bij de dames was de strijd spannend want Yoni Pronk achterhaalde Amy bij het lopen, maar tijdens het laatste stuk zwemmen was Amy toch net even sneller en eindigde in 52.04 als eerste. Yoni in 52.20 eindigde kort daarachter als tweede en Kim Albrecht in 1.00.32 als derde. De deelnemers waren blij verrast door het leuke parcours en de afwisseling zwemmen/lopen; dus voor herhaling vatbaar. Hopelijk de volgende keer meer deelnemers. Vrijwilligers nog bedankt en Edwin Heiblom bedankt voor het bedenken en uitwerken van het parcours.

 

Alle uitslagen en standen op de website zijn bijgwerkt en de clubkampioenen zijn bekend. Bij de dames is dat Ronja en bij de heren Bart Kuilboer! Gefeliciteerd, bij de algemene ledenvergadering op donderdag 31 oktober zetten we jullie in het zonnetje!

Zwemloop Zwemloop